acteren acteer acteur workshops luca savazzi

Workshop: Elementen

Client: Private and business related
Type: Actor Voice-over Presenter
Language: Dutch Italian English
Iemand aanspreken op gedrag kan lastig zijn. Door kennis te maken met de elementen en te leren hoe en wanneer je deze kunt inzetten, bepaal je zelf de intonatie, lichaamstaal en mate van succes bij het aapreken van anderen.

Iemand aanspreken op gedrag

Tijdens de workshop maak je kennis met de elementen die acteurs gebruiken om emoties op te roepen en te gebruiken. Elementen als aarde, vuur, wind of water vormen de ideale basis voor elke acteur die op het toneel of voor de camera staat. Ook in het dagelijks leven en op het werk kun je deze elementen toepassen wanneer je iemand feedback moet geven of moet aanspreken op gedrag.

Het gevaar van niet aanspreken op gedrag

Iemand aanspreken op gedrag kan lastig zijn. De ene wil niet ‘onaardig overkomen’, de ander denkt ‘niet de aangewezen persoon te zijn’, waardoor velen er vaak voor kiezen om confrontatie uit de weg te gaan en iemand niet aan te spreken, met als resultaat:

  • interne onrust
  • irritatie
  • toenemende druk

Het gevaar bij niet aanspreken op gedrag is dat al deze punten uiteindelijk kunnen leiden tot ruzie, ziekte of zelfs ontslag.

Schep duidelijke verwachtingen

Door kennis te maken met de elementen en te leren hoe en wanneer je deze kunt inzetten, bepaal je zelf de intonatie, lichaamstaal en mate van succes bij het aapreken van anderen. Wees duidelijk en concreet, het kies de juiste elementen om iemand effectief en met het gewenste resultaat aan te spreken.