acteur gtst luca savazzi leon

Biografie van Luca Savazzi

Luca Savazzi is acteur, werd geboren in Amsterdam en groeide op met het Italiaanse temperament van zijn ouders en de Hollandse nuchterheid van zijn geboorteland.

Van acteur tot ondernemer

Als kind leerde hij zichzelf pianospelen en ontwikkelde hij een passie voor muziek en toneel. Na een studie bedrijfseconomie volgde op jonge leeftijd een carriere in het bedrijfsleven. Ondanks een veelbelovende carrière besloot hij daar afscheid van te nemen en zijn droom na te jagen. Hij startte zijn eigen creatieve onderneming en volgde opleidingen op het gebied van theater, tv en muziekproducties in Italië en Nederland. Na zijn afstuderen bracht hij zijn eigen muziek uit en vertolkte hij rollen in diverse producties, waarvan enkele hoogtepunten hieronder staan beschreven.

 

In 2017 speelt Luca mee in het stuk ‘Salome’ van De Nationale Opera & Ballet, onder regie van Ivo van Hove en muzikale leiding van Daniele Gatti.

 

In 2016 - heden krijgt hij een rol aangeboden bij het International Theater Amsterdam (voormalig Toneelgroep Amsterdam) waar hij onder regie van Ivo van Hove meewerkt aan ‘De Dingen die Voorbijgaan’. Deze coproductie met Toneelhuis en de Ruhrtriënnale wordt in de Ruhrtriënnale gecreëerd en is vanaf September 2016 te zien in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Rusland.

 

In 2015 presenteert Luca als echte Italiaanse barista de complete lijn van Philips Saeco koffiemachines.

 

2014 - heden is hij te zien in de succesvolle Nederlandse televisieserie "Goede Tijden, Slechte Tijden" (GTST) in de rol van Leon de Boer. 

 

In 2011 werd Luca gevraagd om auditie te doen voor voor The Voice of Holland, waarbij hij in het team van Marco Borsato terechtkwam. Op tv vertolkte Luca vele gast- en bijrollen in series als Danni Lowinski (SBS6), Bagels & Bubbels (NET5), Dagboek van een Callgirl (NET5), Familie Kruys (RTL4) en Neonletters (NPO3). Ook was hij te zien in de speelfilms Smoorverliefd en Gooische Vrouwen 2. Sinds 2014 speelt hij de rol van Leon de Boer in Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4).

 

In 2007 ging Luca aan de slag met zijn eerste zelfgeschreven solo-album, waarvoor hij samenwerkte met topmuzikanten. Een jaar later liet hij een andere kant van zijn muzikale spectrum zien door zich te richten op dancemuziek. Eén van zijn nummers werd opgepakt en geremixt door diverse DJ’s en haalde de top 25 van de UK Dance Chart.

 

Om zijn acteer- en muziek- carriere de nodige aandacht te geven, neemt hij in 2004 ontslag bij het bedrijf waar hij als manager werkzaam was. Hij schrijft zich in bij de KvK en begint zijn eigen onderneming op het gebied van grafische vormgeving en digitale media. Aangezien het bedrijf verschillende creatieve takken heeft, is het niet meer dan logisch dat hij zijn bedrijf "Zillion Productions" noemt. Zillion betekent letterlijk "Onnoembaar veel". Met een onderdeel van zijn bedrijf zet hij datzelfde jaar een Guinnes World Record op zijn naam, zet hij het bedrijf op de kaart en kan hij vanaf dat moment werk en passie combineren.

Door zijn bedrijfsinzichten te combineren met zijn acteer- en presentatievaardigheden heeft hij workshops ontwikkeld. Deze workshops worden gevolgd door zowel beginnende acteurs en actrices als door werknemers en leidinggevenden op zakelijk niveau. Ook ontwikkelt Luca workshops op basis van specifieke wensen van de klant waarbij altijd gebruik wordt gemaakt van effectieve acteermethodes en presentatietechnieken.

Specialisaties: 

Zie ook: